Zgodovina kluba

Od MALIH MOJSTROV LEDINE do NK Ledine

Začetek prvih organiziranih treningov sega v leto 2008.

Ekipa 8 fantov ,ki so zaorali ledino Ledinskega nogometa so bili:Frelih Kevin, Mlakar Aljoša, Podobnik Miha, Bašelj Žan,Bogataj Aljaž, Košir Lovro, Seljak Janez  in Frelih Jure. Naslednjo sezono se je pridružil še Jesenko Janez. Takrat se je treniralo en krat tedensko po dve uri.

Prvo uradno tekmo so naši odigrali v tekmovanju rad igram nogomet 2010 v Bovcu in že takoj zmagali v skupini ,ter se prebili med 16 najboljših v severno primorski regiji. Takrat je bil to velik uspeh, saj so bili med drugimi boljši tako od Idrije, Tolmina in Vipave.

Leta 2010 se nam pridruži še Brus Oskar , naslednje leto pa že prve dve igralke Mlakar Tinkara in Mihevc Helenca.

Ta ekipa je iz leta v leto rasla, je bilo potrebno glavnemu trenerju Vinku Frelih priskočiti na pomoč. Za pomočnika se je javil Kristjan Brus. Igralo se je na veliko turnirjih, na tekmovanjih rad imam nogomet. Leta 2010 smo tudi prvič pripravili sedaj že tradicionalni turnir trojk za najmlajše, ki je sedaj vsako leto dobro obiskan.

Leta 2016 pa smo se zaradi velike želje naših nogometašev odločili, da gremo v uradno registracijo kluba in s tem pridemo do možnosti igranja v ligah pod okriljem MNZ Nova Gorica.